Εκδότης Αντικειμένων
Επιστροφή

Κρόκος Κοζάνης

Ο κρόκος, η κόκκινη ελληνική ζαφορά ή σαφράν, είναι από τα πιο ξακουστά προϊόντα της Κοζάνης. Η συγκεκριμένη ποικιλία θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο και χρησιμοποιείται ευρύτατα στη μαγειρική, στη φαρμακευτική και στην κοσμετολογία. Ο κρόκος καλλιεργείται από τον 17ο αιώνα στην περιοχή αυτή, γύρω από το χωριό Κρόκος, που είναι και η έδρα του συνεταιρισμού των κροκοπαραγωγών. Μέχρι σήμερα η συλλογή των λουλουδιών κάθε φθινόπωρο και η αρχική επεξεργασία τους γίνονται παραδοσιακά, με το χέρι, διαικασία επίπονη καθώς για ένα κιλό σαφράν χρειάζονται περίπου 150.000 λουλούδια. 

Static Google Map
Προβολή στο χάρτη
Attraction Info
Attractions List Section

Catalog Page Description